Bæredygtig Begravelse

Bæredygtig Begravelse

 

 

Bæredygtig Begravelse. I følge googles søgemaskine, er det noget flere og flere interesserer sig for. Det betyder altså noget for os, hvilket miljøfodspor vores begravelse sætter på den jord, som vores børn og børnebørn skal leve videre af og på. Det er desværre svært, hvis ikke umuligt, at gøre op, hvilken begravelsesform, der er mest “bæredygtig”. I hvert fald er det ikke lykkedes mig, at tegne et tydeligt billede, der klart miljømæssigt fremhæver en begravelsesform frem for en anden.

Man kan dog gøre sig nogle tanker, når man vælger producenter og produkter. Jeg får mine kister fra den sydfybnske kistefabrik, Tommerup Heilskov. Det gør jeg bl.a. fordi de, for hver kiste jeg køber, planter et træ gennem “Growing Trees  Network” . Og fordi de gennem en årrække har arbejdet på at fjerne uforgængelige materialer fra deres kister, f.eks. er kisteforet baseret på papir fremfor polyester.

Alle de urner jeg har i mit udvalg er også valgt ud fra bæredygtighed ved at være let forgængelige. Bryder man sig imidlertid ikke om tanken om, at aske og urne hurtigt formulder, kan man med god samvittighed vælge en ler- eller keramikurne. Godt nok “forsvinder” den ikke på samme måde som de andre urner, men er til gengæld produceret i danmark af dansk ler og i rene naturmaterialer.