Sorggrupper i Silkeborg

Sorggrupper

Delt sorg er halv sorg….
…Sådan lyder første halvdel af ordsproget, og når jeg kan huske det, skyldes det desværre ikke klæbehjerne, men slet og ret, at det passer! Når vi deler sorgen er der flere til at bære, og så føles den lidt mindre tung, og vi kan gå lidt længere inden vi behøver et hvil…

Heldigvis har de fleste af os et netværk af kolleger, venner og familie, som vi kan og skal “dele” med, men rigtig mange finder også stor trøst i at mødes i sorggrupper. Her kan det virke befriende ikke at være  “midtpunkt” for trøst og velmenende ord, men bare at være sammen med andre, som forstår, fordi I er samme sted…. sådan cirka…

Silkeborgs bededame | Christina Johnsen

Børnene fra Sorggruppen. DR2

Der er formentligt flere udbydere af sorggrupper i Silkeborg end dem jeg skitserer nedenfor, men nederst på siden finder du en række links, og det kan være et nemt sted at starte din søgning…. Jeg håber du finder vej!

Sorggrupper I Silkeborg og omegn:

Selvhjælp Silkeborg
Mig bekendt kun Selvhjælp Silkeborg, som pt. har sorggrupper i Silkeborg. De definerer grupperne som “trivselsgrupper” og henvender sig til alle aldre og etablerer grupper efter behov. Desuden har man på flere af byens skoler trivselsgrupper ledet af en frivillig fra Selvhjælp Silkeborg og en lærer eller pædagog fra skolen.

Sorggrupper i Folkekirken
Folkekirken har også et landsdækkendenetværk af sorggrupper. I Silkeborg henvender de sig hovedsageligt til voksne. Blandt de sogne, som har eller har haft grupper er Alderslyst Sogn, Hørup Sogn og Sjørslev Sogn.

Kræftens Bekæmpelse og Børn, Unge og Sorg
Større organisationer som Kræftens Bekæmpelse og Børn, Unge og Sorg har også grupper, men det kræver en køretur til Herning, Århus eller Viborg. Til gengæld vil det muligvis være nemmere at finde en gruppe, som passer mere præcist til dig og din situation her.

Skyggebørn
Organisationen Skyggebørn arbejder på også at kunne tilbyde sorggrupper til børn og unge i Midtjylland i løbet af 2020. Bag Skyggebørn står bl.a. Jes Dige, som senest er set i DR’s programserien Børnene fra Sorggruppen

Forældre og  Sorg

Hvis du står i den forfærdelige situation, at du har mistet et barn eller risikerer at gøre det, vil jeg opfordre jer til at kontakte organisationen Forældre og Sorg. Jeg ved fra familier, jeg har hjulpet, at de er helt uundværlige, og jeg har lovet at gøre mit for at sprede budskabet. Fælgende er fra deres hjemmeside:

Gratis terapeutiske samtaler til forældre og deres pårørendeTil dig som har mistet, eller ved at du snart skal miste, et barn under graviditeten eller et barn op til 21 år - for ingen må stå alene i sorgen.
Vores telefontid er hverdage fra kl. 9 til 11 på nær tirsdage, hvor vi besvarer telefonen fra kl. 13 til 15.

 

Sorgvejviseren

Et nationalt overblik over tilbud fra forskellige organisationer.