Min Sidste Vilje

Min Sidste Vilje

Hjælp dine pårørende

For mange af os er døden kun noget vi forholder os hypotetisk til… Det er ligesom ikke noget, der sker for os jo… eller for dem vi er tættest på!

For andre forholder det sig anderledes. Måske fordi døden ikke længere er til at komme udenom i forbindelse med alvorlig sygdom, eller fordi et tidligere dødsfald har sat tanker igang og været grobund for lysten til at være lidt på forkant.

Hvad end der ligger til grund for at ville forholde sig til den død og begravelse, der uden tvivl venter os alle, vil det altid være en hjælp for dem vi lader tilbage. I øvrigt er det jo paradoksalt, at vi forholder os mindre til vores egen begravelse -vores allersidste aftryk i denne verden, end til hvorvidt tv’et i stuen skal være 48 eller 50 tommer. Ved selv at tage stilling letter vi vores efterladte, idet vi lader dem vide, at “de gør det rigtigt”… Vi har givet den nogle pejlemærker, som hjælper dem til at skabe præcis den afslutning, som du selv ville have ønsket den.

I bl.a. afsnittet “tid til overvejelse” kan du læse nogle af de tanker, jeg synes, det er værd at gøre sig. Men husk, at det er din begravelse, så det er hensynet til dig og dem du efterlader, som vejer tungere end alt
andet.

Min sidste vilje

Hvis du har lyst, kan du også lade dig inspirere af mit udkast til en “sidste vilje”. Du kan nemt udfylde den online her på siden, og sende den direkte til dine nærmeste. Er du mere til pen og papir, kan du udskrive den som pdf ved at trykke på knappen  "Print PDF Min Sidste Vilje" nedenfor. Udfyld dokumentet og giv det til dine nærmeste eller opbevar det et sted, hvor du ved dine efterladte vil finde det.
Det er meget vigtigt, at dine efterladte ved, at papiret findes og hvor!
Det er nemlig ikke sjovt at finde under oprydningen efterfølgende, når begravelsen er overstået og ikke står til at ændre.

Husk også at datere et sådan dokument og forny det, efterhånden som dine ønsker måske forandrer sig.

 

[contact-form-7 id=”1010″ title=”Min sidste vilje”]